Hensikt: Jeg skulle lære hvordan jeg kunne vise at matvarer inneholder proteiner.
Utstyrer:
1. stativ
5 reagensglass
1 røringspinne
vernebriller
melk
et ukjent-stoff
salami
eggehvite
eggeplomme
mel
Bildet:
Beskrivelse: Eggehvite
1. Helte 1 ml eggehviteløsning i ett reagensglass og 1 ml vann i et annet. Jeg tilsatt 1 ml NaHo-løsning til hvert av glassene og rister det forsiktig og sammenlign glassene.
2. Så tilsatt 3-4 dråper CuSO4-løsning til hvert av glassene. Rist det forsiktig og sammenlign glassene.
matprøve
3. Så moste jeg matvareprøvene med ca.20 ml vann i et begerglass. Alle matvarene som var flytende kunne testes ut videre. 1-2 ml av løsningen heltes over i et reagensglass. tilslutt tilsatte jeg NaOH- løsningen og kobbersultfat.
4. Så test ut matprøven med protein. Om prøven er lite vanneløslig må kontrollere nøye om noe av grumset har fått den karakteristiske fargen.
Konklusjon: Hvis du tilsetter NaOH + kobbersulfat og blander det med matvaren og fargen lilla så er det protein i den matvaren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar